Desert cheesecake cu capsuni

de mirela0911 in Prajituri, 3 Aug 2021 | 2770 vizualizari

 

Un desert perfect pe caldura asta!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt esenta de vanilie

Pt. umplutura:

  • 1 kg branza dulce cremoasa
  • 150 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • cateva cirese negre

Pt. topping:

  • 350 g capsuni
  • 3-4 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu capsuni:

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt circa 15-20 de minute. Cand incepe sa prinda culoare, se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Umplutura: Capsunile se curata, se spala si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul. Se lasa 10 minute pt a lasa sirop apoi se transfera pe foc. Se lasa sa fiarba impreuna pana incep sa se inmoaie fructele. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se dau prin blender.

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste usor pana se dizolva granulele apoi se toarna peste piureul de capsuni. Se amesteca totul bine.

Crema de branza se pune intr-un bol si se mixeaza cu zaharul pudra. Se adauga smantana pentru frisca si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se adauga piureul de capsuni treptat si se mixeaza dupa fiecare pana se obtine o crema omogena.

Se asaza pe un platou blatul. In jurul lui se pune un inel reglabil. Se toarna peste blat crema de branza si se niveleaza. Pt ca aveam cateva cirese, le-am adaugat si pe acestea in crema, dupa ce am turnat-o peste blat. Se da la rece pana a doua zi pentru a avea timp suficient sa se intareasca.

Toppingul: Se curata si se spala capsunile, se taie in bucati mai mici si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si apa. Se da in clocot cat sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie fructele. Se lasa sa se raceasca putin.

Se da totul prin blender apoi se transfera din nou intr-o craticioara. Se da din nou cateva clocote. Se lasa la racit.

Intre timp se hidrateaza gelatina apoi se toarna peste piureul de capsuni cat este caldut, nu fierbinte. Se amesteca energic pentru a se dizolva granulele de gelatina, apoi se toarna peste crema de branza. Se da din nou la rece pentru cel putin 2 ore pentru a se inchega toppingul.

Cand este gata, se indeparteaza cu grija inelul reglabil, se orneaza cu ciocolata topita, cu fructe si frunze de menta, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe de sezon!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dantes 1

04.08.2021, 12:18

Delicios!

Rocsi 1

05.08.2021, 21:08

Nu as putea lipsi la un desert atat de minunat!

Constelatialeu 1

09.08.2021, 22:36

Ce dezmat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de mere cu branza